Bezmaksas mācības mājražotājiem

Publicēts: 
11.04.2018 - 11:30

Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra Aizkraukles nodaļa aicina uz bezmaksas semināru esošos un potenciālos mājražotājus, pārtikas pārstrādātājus un citus interesentus.

Informatīvā semināra tēma "Vai mēs ražojam cilvēkam drošu pārtiku? Pārstrādes procesa temperatūras, laika un citu faktoru ietekme uz produkta kvalitāti.”

Semināra notiks 10. maijā plkst.10:00 Aizkrauklē, Bērzu ielā 7.

Seminārs ir turpinājums pagājušajā gadā aizsāktajai tēmai "Inovatīvās tehnoloģijas pārtikas pārstrādē, iepakojums".

Pieteikšanās pie Kokneses novada lauku attīstības konsultantes Inetas Sproģes, 26593210, ineta.sproge@llkc.lv

 

Programma

10:00 - 11:00

Pārtikas produktu pārstrādes faktori temperatūra, laiks u.c , kuri ietekmē produktu kvalitāti. Droša un kvalitatīva pārtika

Asnate Ķirse (Pārtikas tehnoloģijas  fakultātes pētniece un viesdocente (Dr.sc.ing. Pārtikas zinātnes, Pārtikas produktu kvalitātes apakšnozarē)

11:00 - 12:00

Augu valsts pārtikas produktu pārstrādes faktoru ietekme uz kvalitāti.

Augļi, graudaugi.

 

Asnate Ķirse (Pārtikas tehnoloģijas  fakultātes pētniece un viesdocente (Dr.sc.ing. Pārtikas zinātnes, Pārtikas produktu kvalitātes apakšnozarē)

12:00 - 12:20

Kafijas pauze

 

12:20 - 13:20

Dzīvnieku valsts produktu pārstrādes faktoru ietekme uz kvalitāti.

Piena produkti un kūpinājumi

Asnate Ķirse (Pārtikas tehnoloģijas  fakultātes pētniece un viesdocente (Dr.sc.ing. Pārtikas zinātnes, Pārtikas produktu kvalitātes apakšnozarē)

13:20 - 13:50

Vietējo lauksaimniecības produkcijas ražotāju un pārstrādātāju atbalsta programma.

Riga Food 2018  aktualitātes

Raivis Maksis, LLKC projektu

vadītājs